LIVECAM: Orel mořský v Norsku

Na ostrově Smøla u západního pobřeží Norska hnízdí každoročně asi 50 párů orlů mořských. Kamera sleduje pár, který se dal dohromady před šesti lety. Baron Modrý (Blue) a baronka Bosá (Barefoot) odchovali v roce 2015 dvě mláďata, vloni jen jedno, druhé bohužel nepřežilo. Letošní líhnutí mláďat se očekává od 22. dubna 2017.

Orel mořský (Haliaeetus albicilla) je dravec z čeledi jestřábovitých s rozpětím křídel až dva metry a váhou 4–7 kg (samice je větší a těžší). Ve volné přírodě se dožívá až 30 let, pohlavní dospělost přichází v 5–6 letech. V České republice patří mezi kriticky ohrožené druhy.

Zdroj: zooom.no

(Zobrazeno celkem 162-krát, 1 zobrazení dnes)
Share

Autor

Šéfredaktor