Zvrat v tomto ohledu nastal, když japonský biolog z univerzity v Kobe Kenji Suetsugu objevil podobnost mezi vajíčky pakobylek a některými druhy semen, například žaludů nebo kukuřice. Stejně jako semena těchto rostlin, i vajíčka pakobylek jsou v takzvaném ochraném obalu. Ten je tvořen obvykle z tvrdé vápenné skořápky, která je vůči žaludečním kyselinám odolná.
Doposud bezejmenná samička žirafy s netypickým hnědým zbarvením přišla na svět v Brights Zoo ve státě Tennessee.…
Tělo hmyzu je uspořádáno do segmentů a ve většině případů nese tři páry kráčivých končetin.…
V jak dlouhý život můžeme doufat? Co vše jeho délku ovlivňuje? Jaké je kostrukční maximum,…
Hmyz opylující květiny přijde nám, lidem, zcela v pořádku. Kolibříky - ptačí opylovače - jsme…
Schválně si zkuste odpovědět na pár „jednoduchých“ otázek. Například… má žížala hlavu? Jak přijímá potravu?…
Odpověď je na první pohled jednoduchá. Samozřejmě ano, proč by neměly. Myši snědí leccos, od…