FOTO: Něžný obr kapustňák

Kapustňák širokonosý (Trichechus manatus), jinak také mořská kráva nebo něžný obr – to jsou označení pro mořského savce měřícího 3 metry a vážícího až 600 kg. Tento savec z řádu sirén s hnědošedou vrásčitou pokožkou a řídkými chlupy po celém těle se živí mořskou travou, vodními rostlinami a řasami, za den jich sní až 16 kg. Pod vodou kapustňák vydrží až 12 minut.

Zdroj: U.S. Fish & Wildlife Service – Endangered Species

(Zobrazeno celkem 1 848-krát, 1 zobrazení dnes)
Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..